sunnuntai 25. elokuuta 2013

Sunnuntain herkku...

Nyt on pussillinen omenoita ja niistähän saa vaikka mitä herkkuja aikaan. Tänään aloitin tekemällä omenapiirakan. Muistin että kaapista pitäisi löytyä vanilliinikreemijauhetta jota kerran tilasin maustekutsuilta. Päätin hyödyntää sitä nyt tähän piirakkaan. Eilen nappasin kaupasta mukaan myös kaurahiutaleita ja sehän tietää lähipäivinä kaura-omenapaistosta... se on herkkua! Omenoita tulee popsittua myös sellaisenaan... Ihana päivä tänään, aurinko on paistanut heti aamusta alkaen. Seuraavaksi taidan laittaa kaffetta tippumaan että pääsee korkkaamaan piirakan. :)

Aurinkoista sunnuntaita!





Vanilliinikreemi omenapiiras

150g marg. tai voita
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun matalaan piirakkavuokaan ja kaada päälle 1 annos valmista vanilliinikreemiä. (jauhetta 1 dl) Lado omenalohkot ja ripottele kanelia päälle. Paista 200 asteessa n. 30-40min. 
 

12 kommenttia:

  1. Ihana omeanherkku. Nyt on kiva hyödyntää loppukesän satoa keittiössä :)

    VastaaPoista
  2. Just eilen mietin, jos olisi ostanut omenoita piirakkaa varten, mutta ajattelin tehdäkin keräämistäni puolukoista piirakan :) Mutta vielä mie tekaisen omppupiirakankin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukkapiirakka on myös hyvää, sellaisen voisi itsekkin joku päivä leipoa.

      Poista
  3. Oi joi omenapiirakkaa! Pitääkin tehdä tuollaista, juuri saatiin omenia!! nams. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin aattelin tehdä vielä pakkaseen vähän vierasvaraa... ;)

      Poista
  4. Omenaherkut ovat syksyn parhautta! :) Tuo piirakka näyttää herkulliselta! ;P
    Meillä on tekaistu anopin puista napatuista omenista myös piirakkaa ja omenahyvettä eli omenakaurapaistosta kera vaniljajäätelön ja kaffeen, niin herkullista, mutta niin haikeaa kun kesä loppuu :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenaherkut on kyllä hyviä! Nooh kyllä se kesä taas ensi vuonna tulee... ;)

      Poista
  5. Nams :)!! Ja siis hei, mullakin on tota kreemiä..miten siis käytit vain siihen päälle vai sokerin sijaan?? Mä tein kerran jonkun herkkuannoksen, jossa sitä tarvittiin, mutta sen jälkeen en ole käyttänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakkataikina vaan vuokaan ja siihen päälle tein kreemipussin ohjeen mukaan kreemin ja levitin sen piirakkataikinalle jonka päälle omenat ja vähän kanelia ja sitten uuniin. Hyvää tuli! ;)

      Poista
  6. Sulla on aivan liikaa herkkuja täällä blogissa, ei ole hyvä lukea näitä yövuorossa kun eväänä on nuudeleita ja pepsi maxia :D Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tiedän tunteen! ;D Välillä on käynyt itsellekkin samoin.

      Poista